Zilver en brons voor Omnigym Assen op NK Trampoline voor teams

DELEN
ASSEN – Drie teams van Omnigym Assen reisden afgelopen zaterdag af naar Oss voor het NK trampolinespringen voor teams. Omnigym Assen nam deel in drie verschillende categorieën: de E klasse, D klasse en C klasse. Om deel te mogen nemen aan dit toernooi hebben de teams zich eerst moeten plaatsen tijdens de regionale wedstrijden. Enkel de beste teams van Nederland vormden het deelnemersveld.

In de E klasse werd Omnigym vertegenwoordigd door: Simone Bos, Noah Forsten, Lizette Kliphuis en Alisa Philips. De wedstrijd begon met de voorronde welke uit twee oefeningen bestaat, een verplichte voorgeschreven oefening en een keuze oefening. Simone Bos beet het spits af met haar verplichte oefening. Ze liet een nette oefening zien wat de toon zette voor het team. Alisa Philips volgde, en liet ook een goede oefening zien. Daarna was Noah Forsten aan de beurt, zij sprong boven verwachting goed en behaalde de meeste punten van het team voor deze ronde. Lizette Kliphuis sloot het geheel netjes af. Na de verplichte oefening volgde de keuze oefening, waar Simone Bos weer een stabiele oefening neerzette. Door de spanning maakte Alisa Philips aan het eind van haar oefening een foutje, wat haar punten kostte. Noah Forsten wist haar vorm vast te houden en sprong weer een mooie oefening, evenals Lizette Kliphuis die ook prachtig sprong. Na de voorronde moest blijken of het voldoende was om door te mogen naar de finale, waar enkel de beste 5 van de 16 teams mogen deelnemen. Na drie wedstrijdblokken werd duidelijk dat Omnigym als 5e naar de finale ging. Hier mochten de beste drie springers van het team nog een keuze oefening laten zien. De punten uit de voorronde vervielen, dus alles was weer mogelijk. Simone Bos verbeterde zich in de finale opnieuw. Noah Forsten sprong weer een stabiele oefening en ook Lizette Kliphuis liet zien wat ze in huis had. Het E team van Omnigym bleef daarmee op de 5e plaats staan.

In de C klasse werd Omnigym vertegenwoordigd door Danielle Bogaards, Myrthe Forsten, Agnes de Haan en Dani Holsappel. Een team dat in de aanloop naar deze wedstrijd veel pech heeft gehad, Myrthe en Danielle hadden beide last van een blessure, wat de plaatsing voor deze finale toch spannend maakte. Esther de Haan en Madelon Meijers waren bereid voor hen in te vallen en hebben een belangrijke bijdrage geleverd voor dit team. Gelukkig waren Myrthe en Danielle op tijd van hun blessure hersteld om tijdens deze wedstrijd te kunnen deelnemen.

Tijdens de voorronde begon Danielle Bogaards met een mooie oefening. Myrthe Forsten volgde haar op en sprong ook prachtig. Dani Holsappel was erg zenuwachtig en had last van een knieblessure, ze begon haar oefening en raakte vlak daarna ten val. Erg jammer, wat de wedstrijd voor Agnes de Haan extra spannend maakte. Gelukkig wist Agnes haar zenuwen onder controle te houden en maakte geen foutjes. De keuze oefening volgde. Danielle Bogaards sprong een prachtige oefening, wat door de jury hoog beoordeeld werd. Myrthe Forsten volgde en deed erg haar best om hoog te springen, helaas miste zij hierdoor haar afzet en kwam ten val. Dani Holsappel wist dit keer (ondanks de val van Myrthe) haar zenuwen beter onder controle te houden en sprong een prachtige oefening. Ook Agnes de Haan liet ondanks een rugblessure zien wat ze kon en behaalde een mooie score.

Het C team van Omnigym plaatste zich als 4e voor de finale waar in de C klasse de beste 5 van de 15 teams nog een keuze oefening lieten zien. Ook hier vervielen de punten uit de voorronde en mochten de beste drie springers van het team in actie komen. Danielle Bogaards sprong weer een prachtige oefening. Myrthe Forsten sprong haar oefening dit keer wel uit en dit leverde een mooie score op. Ook Agnes de Haan sprong weer een stabiele en nette oefening. In de uitslag schoof dit team 1 plaatsje omhoog wat een bronzen medaille opleverde. Ook lieten zij de andere teams uit Noord Nederland achter zich. Een super prestatie van dit team.

In de D klasse werd Omnigym vertegenwoordigd door: Jessica Bogaards, Nicky Janssen, Charlotte Middendorp en Beau Rooda. Dit team plaatste zich als 1e van Noord Nederland voor deze finale. Ook hier bestond de wedstrijd uit een voorronde en een finale. In dit team begon Beau Rooda de wedstrijd. De spanning was bij Beau goed te zien, ze begon wat wiebelig, maar maakte de oefening netjes af. Charlotte Middendorp had ook last van de spanning en liet ook wat puntjes liggen. Jessica Bogaards wist nog wat punten binnen te slepen en Nicky Janssen sloot de verplichte ronde af met een stabiele oefening. Na de verplichte ronde leek Omnigym niet hoog te eindigen, maar gelukkig wisten ze hun achterstand in de keuze ronde in te halen. Tijdens de keuze ronde sprongen ze allen een stabiele oefening wat veel punten op leverde. Ze plaatsten zich met een 5e plek nipt voor de finale waar ook in de D klasse de beste 5 van de 15 teams nog een keuze oefening mochten laten zien. Ook in de D klasse vervielen de punten uit de voorronde en sprongen de beste 3 springers per team. Charlotte Middendorp beet in de finale het spits af. Ze hield haar zenuwen goed onder controle en verbeterde haar score met bijna 1 punt ten opzichte van haar keuze oefening in de voorronde. Nicky Janssen sprong zo stabiel, dat ze exact dezelfde score behaalde als in de voorronde. Jessica Bogaards maakte het feestje nog mooier en behaalde de hoogste score van alle D springers.

Daarna werd het spannend. De springers en ouders hielden het scorebord goed in de gaten. Omnigym bleef op 1 staan tot de allerlaatste springer van de wedstrijd. Toen gebeurde er iets wat niet vaak voor komt: een gedeelde 1e plaats samen met Pro Patria uit Zoetermeer. Door de Tie-Break regels werd Omnigym toch 2e. Even slikken, maar het blijft een dik verdiende topprestatie!

Drie teams die uit de voorronde de finale halen en daarvan ook nog twee medailles. Trainster Carmen Stollenga is trots op alle springers!