Zing Met mij mee Café Assen bij Kunstplaza Schurer

DELEN

Assen – Een speciale projectgroep in Assen wil laaggeletterden helpen de weg naar het Taalhuis of hulp op maat te vinden. De groep laaggeletterden valt hoger uit dan de gemeente Assen tot nu toe bekend maakte. Wat doen wij? Wij organiseren een Zing-met-mij-mee-café, een initiatief van stichting Prinsessendag.

Het zingen van populaire liedjes in de Nederlandse taal blijkt in de praktijk een goed hulpmiddel om de taal te leren. Dat geldt voor mensen die niet uit Nederland afkomstig zijn, zoals asielzoekers en expats, maar zeker ook voor laaggeletterden. Zingen kan een bijdrage leveren aan het leren beheersen van de Nederlandse taal. Om niet de nadruk te leggen op laaggeletterdheid willen wij het project promoten als bestemd voor ‘iedereen die zin heeft om te zingen’.

Taalontwikkeling
Taal is de sleutel voor mensen om zich te kunnen ontwikkelen. Naast de goede initiatieven die het project kan gaan opleveren, is het zangproject ook een kansrijk onderdeel voor taalontwikkeling. Een bijkomend voordeel is de verbetering van de integratie, doordat verschillende nationaliteiten op ontspannen wijze met elkaar in aanraking komen.

In verschillende steden in Nederland zijn dergelijke zangprojecten succesvol. Niet alleen voor de doelgroepen, maar zeker ook voor inwoners die “gewoon lekker een uurtje willen zingen”.

Wanneer:
13 januari / 10 februari / 10 maart / 14 april / 12 mei / 9 juni

Locatie:
Kunstplaza Schurer, vijfde verdieping warenhuis Vanderveen. Zangeres Mieke Hoogeveen is aanstaande zaterdag aanwezig voor de muzikale begeleiding.

Tijdstip:
11:00-12:00 uur

De toegang altijd gratis.

Opgave via de email: info@prinsessendag.nl

Bron: Website Prinsessendag