Zoekt u familieleden ? Dag van de Drentse Familiegeschiedenis

DELEN

Bent u nieuwsgierig naar het verleden van uw familie? Dan mag u de Dag van de Drentse Familiegeschiedenis op 24 januari niet missen! De Dag van de Drentse Familiegeschiedenis wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) Drenthe en is vrij toegankelijk.

Druk programma Dag van de Drentse Familiegeschiedenis

Het zal een dag worden boordevol met workshops, lezingen, een informatiemarkt, presentaties van ervaren genealogen, een kijkje achter de schermen, een interview met Peter Middendorp en de presentatie van de nieuwe website AlleDrenten.nl. die officieel gelanceerd wordt door cultuurgedeputeerde Henk van de Boer.

Informatiemarkt

Ervaren genealogen van de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) afdeling Drenthe en Noordwest-Overijssel geven informatie voor starters en gevorderden. Met onder meer een database met ca. 93.000 namen uit Drentse overlijdensadvertenties (bijna onmisbaar voor de start van je familieonderzoek!), informatie over militaire voorouders (o.a. de Nationale Militie Hoogeveen en Zuidwolde 1814-1923 en de schutterij) en over genealogieprogramma Gens Data Pro. Ook is er een informatiestand van de Drentse Historische Vereniging en de Koloniën van Weldadigheid.

Historische kaarten

Hoe vind je oude kaarten van de plek waar je woont of waar je voorouders vandaan kwamen? En hoe betrouwbaar zijn die kaarten eigenlijk? Egbert Brink, conservator historische kaarten, gaat in vogelvlucht door de kaartencollectie van het Drents Archief en laat u de nieuwe kaartenapplicatie zien.

Dag van de Drentse Familiegeschiedenis
Zaterdag 24 januari van 11:00 uur tot  17:00 uur
Drents Archief Assen.