Zomers optreden artiesten Brink Assen

DELEN

Zomers optreden artiesten Brink Assen

Van 6 juli tot en met 14 augustus zijn er in de buitenlucht optredens van artiesten uit Assen op de Brink. Stadsmuzikant Laura Eshuis opent de reeks op 6 juli. De optredens vinden alle ’s middags plaats tussen 13.00 en 17.00 uur. Met het organiseren van de optredens wil de gemeente de aantrekkelijkheid en de levendigheid van de binnenstad vergroten.

De meeste optredens vinden plaats tijdens de zomermarkten op woensdag. Er zijn dan veel bezoekers in de binnenstad. Daarnaast zijn er optredens op de zaterdagen 6 en 20 juli. Na hun optredens gaan de artiesten met de pet rond onder het publiek. De lengte van de optredens hangt af van het aantal bezoekers en het weer. Voor de programmering is gezocht naar jonge talentvolle artiesten uit Assen. Het gaat onder andere om Anouk & Yora, Josien van Beek en theatergroep NiznO.

De optredens op de Brink passen bij de plannen van de gemeente Assen om het gebied tussen De Nieuwe Kolk en het Drents Museum om te vormen tot het Culturele Hart van Assen. In dit deel van de binnenstad is ruimte voor beeldende kunst op straat en voor diverse activiteiten op het gebied van cultuur.