Zomerse activiteiten in het Duurzaamheidscentrum

DELEN

Assen – Dagelijks tussen 9.00 tot 17.00 uur kun je in het Duurzaamheidscentrum terecht voor exposities, een kopje koffie met wat lekkers of een heerlijke lunch. Ook is er een speurtocht in het gebouw, hebben ze een mooie speelhoek (met Kapla, maar er liggen ook altijd kleurplaten en doe-het-zelf-activiteiten klaar) en er is een filmzaal.

Het Duurzaamheidscentrum ligt in het Asserbos, waar je heerlijk kunt wandelen. Bij de balie liggen voor kinderen en volwassenen beschreven routes klaar, zoals de kaboutertocht. Kinderboerderij De Hofstede ligt aan de overkant en is een hele leuke aanvulling op je bezoek! Meerdere keren per week zijn er activiteiten voor jong en oud.

Een greep uit de activiteiten van de komende dagen:

13 augustus 2017
Kom alles te weten over de vos. Heb je wel eens een wilde vos gezien? Dat gebeurt niet zo vaak! En ken je de uitdrukking: Zo slim als een vos? Is dat echt zo? Bij de dierenbescherming kom je alles te weten over dit mooie dier met z’n pluimstaart. Bovendien gaan we een vos-marionet maken. Tijdstip: Van 13.30 tot 15.30 uur

14 augustus 2017
Vandaag staan 2 leuke denkspelletjes voor kinderen (van 3 tot 8 jaar) klaar; Er was eens … Roodkapje / Er was eens … De drie biggetjes. Tijdstip: Tussen 10:00 – 16:00 uur

Tevens draaien er in de filmzaal doorlopend 3 korte films over de terugkeer in de wolf. In Duitsland groeit de wolvenpopulatie gestaag. De ‘wandel wolf’, te zien in de expositie ‘De wolf in Drenthe, kwam uit één van de roedels uit Lausitz. Daar leven mensen en wolven naast elkaar.

16 augustus 2017
Neem een kijkje achter de schermen en kom op plaatsen die niet toegankelijk zijn voor publiek en hoor alles over de duurzame toepassingen in het Duurzaamheidscentrum. Bij goed weer worden ook de toren en tuin bekeken. Tijdstip: 14:00 – 15:00 uur. Kosten: € 5,00 (arrangement: rondleiding inclusief koffie/thee én iets lekkers!). Aanmelden is niet nodig, maar kom op tijd! Later aansluiten is niet mogelijk.

Het complete overzicht van de activiteiten is te lezen op de Website van het Duurzaamheidscentrum

Duurzaamheidscentrum Assen
Bosrand 2
9401 SL Assen

Bezoekadres (bij gebruik navigatie): Stadsbroek 11A

Bron: Website Duurzaamheidscentrum