Zondag 16 december duurzame kerstactiviteiten in Duurzaamheidscentrum

DELEN

Assen – Steeds meer mensen maken van de kerstdagen duurzame feestdagen. Wie daar inspiratie voor zoekt, kan op zondag 16 december terecht in het Duurzaamheidscentrum in Assen. Tussen 13.00 en 16.30 uur zijn er activiteiten voor het hele gezin. De middag wordt afgesloten met een feestelijk concert (om 16.30 uur) van deelnemers aan een workshop Meerstemmig zingen onder leiding van het prijswinnende dameskoor Au bain Marie.

Recycling en upcycling
Duurzame kerstdagen zijn heel eenvoudig vorm te geven. Met vegetarische en biologische gerechten en een fles kraanwater op tafel wordt al een goede start gemaakt. Ook bieden de feestdagen prima mogelijkheden voor recycling en upcycling. Bezoekers van het Duurzaamheidscentrum kunnen dat op 16 december zelf ervaren, ze kunnen prachtige kerstversiering maken van oud papier, verkleed op de foto gaan of met een warmtecamera uitvinden hoeveel energie een sjaal en muts schelen.

Sfeer letterlijk proeven
Sfeerproeven kan deze kerstmiddag ook letterlijk: er is dennennaaldenthee en op de menukaart staan lekkere duurzame kerstgerechtjes. Natuurlijk is er ook warme chocolademelk en glühwein.

Cadeaulidmaatschap Het Drentse Landschap
De kerstmiddag is gratis, net als de tentoonstelling Duurzaam Dichtbij die op deze middag ook te bezoeken is. Voor de workshop Meerstemmig zingen moet wel een bijdrage worden betaald. Tips en ideeën voor een duurzame kerst horen ze graag in het Duurzaamheidscentrum. Bezoekers kunnen die op 16 december delen in een (alternatieve) kerstboom. Wie de uitdaging aangaat om de kerstdagen duurzaam in te vullen maakt kans op een cadeaulidmaatschap van Stichting Het Drentse Landschap.

Openingstijden
Het Duurzaamheidscentrum is in de kerstvakantie geopend, maar niet tijdens alle dagen. Kijk voor actuele informatie op www.duurzaamheidscentrum.nl

Het Duurzaamheidscentrum, waar de gemeente Assen en Stichting Het Drentse Landschap samenwerken, is te vinden aan de Bosrand 2 in Assen.