Zondag 27 januari Kolkende Taal over Ziekte en Gezondheid

DELEN

Assen – Op zondagmiddag 27 januari is het weer tijd voor Kolkende Taal. Het thema deze middag is Ziekte & Gezondheid. Tijdens beide edities (om 13.30 en 15.30 uur) schuiven er interessante gasten aan tafel. Onder meer journalist en columnist Rosa Timmer, longarts en auteur Sander de Hosson, schrijfster Annemarie Bleeker en cabaretier Marjolijn van Kooten zijn te gast bij DNK.

Boeken rode draad gesprek
Naast het thema Ziekte & Gezondheid, vormen ook de favoriete boeken van de gasten een rode draad in de gesprekken. Presentatrice Diana de Groot zal hierover in gesprek gaan met Sander de Hosson, longarts in het Wilhelmina Ziekenhuis en auteur van het boek ‘Slotcouplet’, Mariska van Gennep, schrijfster van het boek ‘ALS heb je niet alleen en Marjolijn van Kooten, cabaretière.

Marco Out, Mariska van Gennep, Isa Harkema

Gasten
Om 15.30 uur komen er nog drie interessante gasten aan het woord. Allereerst Rosa Timmer, die bekend is van haar werk als journalist en columnist en haar openheid in haar columns over haar gezondheid. Daarnaast is Saakje Mulder te gast. Mulder is directeur van het onderzoeksprogramma Lifelines, waarmee data en lichaamsmateriaal van 167.000 inwoners uit Drenthe, Groningen en Friesland wordt verzameld. Maar ook Annemarie Bleeker, schrijver, beeldend kunstenaar en fotograaf, is te gast. Bleeker heeft onder andere het boek ‘Trijp’ geschreven. Dit is een roman over militair Simon die traumatische ervaringen heeft opgedaan in Srebrenica.

Kolkende Taal
In Kolkende Taal komen interessante gasten aan het woord die onder meer bekend zijn vanuit de literatuur, de politiek en de theaterwereld. Zij gaan aan de hand van boeken met presentatrice Diana de Groot in gesprek over hun leven en werk. De gesprekken worden afgewisseld door livemuziek. Kolkende Taal wordt opgenomen voor RTV Drenthe en later bij de omroep uitgezonden.

Gratis toegangskaarten
Zondagmiddag 27 januari (13.30 & 15.30 uur) belooft weer een inspirerende en boeiende middag in DNK te worden. Maak dit mee en bestel snel je gratis toegangskaarten op dnk.nl, aan de balie van De Nieuwe Kolk of via 088 012 88 88.