Zondag 31 maart hardloopevenement Forte 10 van Assen

DELEN

Assen – Zondagmiddag 31 maart wordt de FORTE 10 van Assen gehouden. Een jaarlijks evenement van AAC’61 in samenwerking met FORTE. Het hoofdnummer, de 10 km, start om 15.00 uur en vanaf 14.00 uur worden er wedstrijden voor de jeugd gehouden. Het parkoers heeft een lengte van exact 5 kilometer km. Het is de eerste wedstrijd dit jaar van het AssenRuns-circuit bestaande uit zes prachtige wedstrijden. De zesde en laatste wedstrijd is op 17 november tijdens de Baggelhuizercross.

Inschrijven
Vanaf 12.45 uur kan men zich inschrijven in de kantine in het clubgebouw van AAC’61 aan het Achterpad 1 aan de westkant van het Asserbos. Op de atletiekbaan of in het bos is voldoende gelegenheid voor de deelnemers om de noodzakelijke warming-up te doen. De website van AAC’61 (www.aac61.nl) geeft alle aanvullende informatie.

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld is € 7,00 in de voorinschrijving (www.inschrijven.nl) die donderdag 28 maart om 23.59 uur sluit. Na-inschrijving kan tot een half uur voor de wedstrijd en kost € 9,00. Deelname aan de RABO-scholencompetitie is gratis. Vorig jaar mocht de organisatie 200 deelnemers begroeten en hoopt voor 31 maart op een kleine toename. De uitslag van de wedstrijden wordt voor het klassement van AssenRuns meegenomen. Voor elke deelnemer heeft hoofdsponsor Forte een presentje.

RaceRunners
De groep RaceRunners van AAC’61 is ook van de partij. Ze maken al enige tijd gebruik van de atletiekbaan van AAC’61 en worden ondersteund door de gemeente Assen. De NSGK en het Foppe Fonds.

Parcours
Het parkoers leidt de deelnemers door het Asserbos, langs de Hoofdlaan, de Broeklaan, Stadsbroek, via Kortbossen, langs de Bonte Wever en over het nieuwe fietspad Europaweg-zuid, opnieuw Kortbossen terug naar de atletiekbaan. Om te komen tot een route van precies 5 km is in de Broeklaan een keerpunt opgenomen. Een mooie situatie voor de lopers om de concurrentie in het vizier te houden.