Zonsverduistering morgen goed te zien in Assen

DELEN

ASSEN – Op 20 maart 2015 is er boven de Atlantische Oceaan, de Faeröer Eilanden, Spitsbergen en de Noordpool een totale zonsverduistering te zien. De maan schuift dan tussen de zon en de aarde door. Vanuit Nederland is slechts een mooie gedeeltelijke zonsverduistering te zien.

Zonsverduistering

Om 09.30 uur begint de zonsverduistering en om 11.48 uur is de verduistering afgelopen. Het hoogtepunt is om 10.37 uur, dan is de zon voor 81 procent verduisterd in Nederland. De verduistering is in Assen te zien en het is de moeite waard, want dit fenomeen is niet vaak te aanschouwen. De volgende gedeeltelijke zonsverduistering is pas weer in 2021 te zien in ons land.

Waarschuwing !

Als je naar de zon kijkt, doe dat dan veilig! Gebruik liefst een zogeheten eclipsbril om je ogen te beschermen. Het gebruik van een telescoop of verrekijker zonder beschermende lenzen is sterk af te raden.

Update weer

Om de zonsverduistering goed waar te nemen is het van belang dat het redelijk helder weer is. De ‘verduistering’ is in grote delen van Nederland te zien. Of het in het Noorden ook gaat lukken? Blijf het weer volgen op Weerstation Assen

Meer informatie over de zonsverduistering? Klik hier!