Zwaargewonde fietsongeval TT Circuit Assen

DELEN

ASSEN – Dit weekend wordt op het TT Circuit van Assen het Superbike IDM verreden. Het is een goed gebruik dat op de avond voorafgaand aan de trainingsdagen diverse coureurs, monteurs en begeleiders een rondje maken over het circuit als eerste kennismaking. Sommigen doen dat al wandelend maar er wordt ook veelvuldig gebruik gemaakt van de fiets.

Donderdagavond maakten ook weer veel mensen gebruik van de mogelijkheid tot het verkennen van de baan. Daaronder ook één van de monteurs van de Duitse Superstock coureur Marvin Fritz. Helaas ging het voor deze monteur flink mis. Bij het uitkomen van de GT bocht werd er door enkele jongens een sprint gestart naar de finishlijn. Hierbij haakten twee fietsers, waaronder de genoemde monteur, met de sturen in elkaar om vervolgens tegen het asfalt te smakken.

De monteur van Fritz kwam daarbij met zijn hoofd op het asfalt terecht en bleef liggen. Het duurde even voor er medische assistentie ter plaatse was maar deze zagen ook direct de ernst van de situatie in.

Traumahelikopter

De uiterlijke verwondingen waren van dien aard dat er een traumahelikopter werd ingeschakeld waarmee het slachtoffer overgebracht werd naar het ziekenhuis in Groningen. Inmiddels is duidelijk dat de onfortuinlijke monteur in elk geval een schedelbasisfractuur en een gebroken schouder heeft opgelopen bij zijn val. Volgens de laatste berichten van Marvin Fritz zelf was de betrokken monteur gisteravond laat gelukkig wel aanspreekbaar.

Met dank aan Evert Slager ( Racesport.nl )