Zware nederlaag ACV in Emmeloord

DELEN

ASSEN – Een zware zaterdagmiddag voor ACV in de polder. Er werd met maar liefst 9-0 verloren van Flevo Boys. Alles wat mis kon gaan ging mis. Halverwege de wedstrijd stonden de Assenaren al met 5-0 achter.

Tot overmaat van ramp moest ACV in de tweede helft ook nog verder met 10 man nadat Angelo Cijntje in de laatste minuut van de eerste helft de rode kaart kreeg. In het tweede bedrijf werd het nog erger. Na 90 minuten stond er 9-0 op het scorebord.

Eerste helft

Er lukte Weinig bij ACV op deze zonnige middag in Emmeloord. Vanaf de eerste minuut was Flevo Boys de bovenliggende partij. Halverwege de eerste helft was het William de Boer die de polderbewoners naar een verdiende 1-0 voorsprong schoot. Vervolgens vielen de doelpunten als rijpe appelen voor de roodwitten. Frank Post (2-0), Jarno van der Wal (3-0) en William de Boer (4-0) maakten het kwartet aan goals vol voor Flevo Boys. In de laatste minuut voor de rust werd het nog erger voor ACV. Angelo Cijntje beging een overtreding op William de Boer in het strafschopgebied. Penalty voor Flevo Boys en een rode kaart voor Cijntje besloot scheidsrechter Smit uit Nunspeet. Arjen Postma nam de penalty beheerst zodat er een 5-0 ruststand op het scorebord stond.

Tweede helft

Na de rust hadden de tien spelers van ACV het zwaar. Flevo Boys bleef de aanval zoeken en al snel scoorde uitblinker Jarno van der Wal de zesde treffer voor zijn team. Toen een paar minuten later William de Boer er 7-0 van maakte leken er dubbele cijfers mogelijk voor Flevo Boys zeker toen Frank Post halverwege de tweede helft de 8-0 scoorde. Toch kreeg ook ACV nog een paar kansen, helaas kon de eretreffer niet gescoord worden. In de slotfase bepaalde Jarno van der Wal de eindstand op 9-0.

Foto Sander Crajé – ACV Assen