• za. jul 13th, 2024

Sany introduceert elektrische graafmachine op de Nederlandse markt

DoorSanne van der Heijden

jun 26, 2024

De Chinese fabrikant van bouwmachines, Sany, brengt voor het eerst een elektrische graafmachine buiten China op de markt. De SY215E is nu in Nederland gepresenteerd en zal in de toekomst ook in andere Europese landen worden verkocht.

De middelgrote elektrische graafmachine SY215E is ontwikkeld voor de Europese markt en kenmerkt zich volgens het bedrijf door kostenbesparingen, eenvoudige bediening, uitstekende prestaties en een hoog veiligheidsniveau. Nederland werd gekozen als het eerste land voor een marktintroductie omdat het volgens Sany een “vooruitstrevende elektrische markt” is.

De graafmachine is nu gelanceerd in Nederland in samenwerking met lokale partner DNL Machine & Equipment. Het prototype trok veel belangstelling van klanten en volgens Sany zijn er talrijke voorbestellingen geplaatst.

De SY215E heeft een bruto voertuiggewicht van 232 ton, een maximale graafhoogte van 9.600 mm en een maximale graafdiepte van 6.255 mm. Hij is beschikbaar met rupsen van 600 mm, 700 mm, 800 mm en 900 mm. Met een nominale batterijcapaciteit van 422 kWh biedt de SY215E een werktijd van vijf tot zeven uur en volgens de berekeningen van Sany bespaart hij ongeveer 21.560 euro per jaar vergeleken met conventionele graafmachines. Een “dual-gun high-performance quick charge” zorgt ervoor dat de batterij van de graafmachine in 70 minuten volledig kan worden opgeladen.

De SY215E is ook eenvoudig te bedienen: “Het grote HD-touchscreen, intelligente foutzelfdiagnose en online upgrades van het besturingssysteem verbeteren het gebruiksgemak,” aldus het persbericht.